NUTRITIONAL BALANCING, EEN INTRODUCTIE

door Dr. Lawrence Wilson –  klik hier voor originele versie

© April 2016, L.D. Wilson Consultants, Inc.

Alle informatie in dit artikel is voor educatieve doeleinden. Het is niet bedoeld als diagnose, behandeling, recept of genezing van ziektes of gezondheidsproblemen.

Nutritional balancing is een geavanceerd en geintegreerd systeem ontwikkeld om het lichaam op een diep niveau te genezen. Het is ongeveer 45 jaar oud, en gebruikt zowel oeroude als moderne helende kunsten om de vitaliteit van het lichaam drastisch te versterken.

Daarbij wendt het moderne theorieen aan, zoals de stress theorie van ziekte, metabole typering, cybernetica, holographie, fractale wiskunde,chaostheorie, biologische transmutatie van de elementen, en andere natuurkundige en technische concepten. Deze worden gecombineerd met actuele westerse medische fysiologie en biochemie.

Ontwikkeling. Het verwijderen van symptomen en allerlei ziektes is natuurlijk geweldig, maar je kunt nog verder dan dit niveau van genezing gaan. Nutritional balancing is een ontwikkelingswetenschap.  Ontwikkeling is een uniek proces, wat mensen heel natuurlijk doorlopen, maar gebeurt niet zo vaak, omdat de lichamen ondervoedt zijn en medicijnen en de meeste voedingsprogramma’s verschaffen niet de nodige voedingsstoffen en condities voor ontwikkeling.                                                          Ontwikkeling verbetert je mentale functies en je immuunresponsen boven dat wat de meeste mensen normalerwijze kunnen bereiken met andere helingsprogramma’s, en kan het leven verlengen. Dit opwindende thema wordt besproken in andere artikels op de website van dr. Wilson, zoals Ontwikkeling.

Nutritional balancing is geen geneesmiddelenwetenschap, en diagnosticeert ziektes niet. Op deze manier verschilt het van moderne allopatische geneeskunde, naturopathie, homeopathie, kruidengeneeskunde, en bijna alle voedingskundige therapieen. Geneesmiddelen zijn in bijna alle gevallen gewoonweg niet nodig, wanneer je het lichaam op de juiste manier in evenwicht houdt.                                                     Het diagnosticeren van ziektes is in bijna alle gevallen niet nodig. Dit vond ik verbazingwekkend, aangezien ik getraind was in medische diagnoses en behandelingen. te treffen. Echter, als je de lichaamschemie op de juiste manier balanceert en hervoedt, verdwijnen de meeste symptomen gewoon.  Deze observatie is grond voor mijn theorie, dat de meeste ziektes bewijzen zijn dat het hele systeem van het lichaam uit balans is. Wanneer je het hele lichaamssysteem balanceert en versterkt, verdwijnen de meeste “ziekte-entiteiten” vanzelf zonder dat je ze een naam hoeft te geven, of er iets van hoeft te weten.

Focus op voedingsplan en levenswijze. De kern van dit genezingssysteem hangt af van een degelijk voedingsplan en een degelijke levenswijze. Als je niet 3x per dag gekookte groente wilt eten, dan is dit genezings en ontwikkelingssysteem niet voor jou. Veel clienten willen het voedingsplan overslaan en alleen de supplementen nemen, maar dit werkt nou eenmaal niet zo goed.

Voedingssupplementen.  Nutritional balancing programma’s bevatten altijd 8 tot 10 simpele voedingssupplementen om de basisvoedingsstoffen te verschaffen. De produkten bevatten meestal een multivitamine, speciaal voor uw metabolische type, aanvullende calcium, magnesium, zink, kelp en trimethylglycine, misschien een klier/glandulair supplement, en in sommige gevallen een paar andere. Wanneer iemand de supplementen niet in kan nemen, dan is het oké om met alleen het voedingsplan te beginnen, en met de procedures die hieronder worden uitgelegd. In de meeste gevallen zult u de supplementen na een paar weken of maanden beter tolereren.

Gebruik van haarmineralentesten. De supplementen en dosis wordt gekozen aan hand van de speciale methode van haarmineralenanalyse, bij voorkeur van haar op het hoofd, gezicht, onderarm of borst, en geen schaamhaar. Je kunt haartesten zien als een mineralenbiopsie van het lichaam, wat zich helemaal van bloed en urine-testen onderscheidt.                                                                                      Het haar moet niet gewassen worden in het laboratorium, en het moet geinterpreteerd worden aan de hand van de stresstheorie en cybernetische methoden, en geen andere. Op dit moment, (2015) kan ik alleen Analytical Research Labs aanbevelen voor het testen van haar, want alle andere labs voeren de testen niet accuraat uit, en de resultaten kloppen daarom dus ook niet goed genoeg. Het succes van deze methode hangt van deze test af. Ik heb het geprobeerd met bloedtesten, urinetesten of holistische methoden, maar deze werken lang niet zo goed.                                                                                           De haartest wordt elke 3 to 6 maanden herhaalt om vooruitgang te checken, en om het nutritional balancing-plan aan te passen, om de lichaamschemie gebalanceerd te houden zoals het geneest. Dit is kritisch voor het success van het plan. Soms moet het plan verandert worden voordat het tijd is voor een herhalingstest. Voor meer informatie over haarmineralentesten, lees je Introductie in Haarmineralenanalyse op de website van dr. Wilson.

Ontgiftingsprocedures. Nutritional balancing bevat ook het advies dagelijks een nabij-infrarood/near infrared lichtsauna (en geen andere) te gebruiken, voor een uur of nog langer in sommige gevallen. Een ander advies is het dagelijkse koffieklisma.                                                                                                 Nog een hele goede procedure is dagelijkse voetreflexonen-massage. Dit is een hele goede en eenvoudige helende kunst. Je kunt het thuis bij jezelf doen, of iemand anders kan je assisteren. Nog een advies is om je wervelkolom dagelijks te twisten, om deze soepel te houden en sommige blokkades te corrigeren. Tenslotte sla ik een bepaalde mentale training voor, die erg krachtig, veilig en eenvoudig is om zelf thuis te doen. Samen vormen dit de procedures van nutritional balancing. Ze zijn niet noodzakelijk, maar versnellen je vooruitgang en zijn voor sommige mensen essentieel om gezond te worden.

 

GESCHIEDENIS VAN DE NUTRITIONAL BALANCING WETENSCHAP

De wetenschap “nutritional balancing” was ontwikkeld door dr. Paul C. Eck, eind zeventiger jaren en begin tachtiger jaren. Dr. Eck was een mineralenonderzoeker die zijn hele volwassen leven toewijdde aan het ontwikkelen van ideeen en praktische toepassingen van deze wetenschap.                                  Hij putte inspiratie uit het werk van veel innovatieve dokters en wetenschappers uit de 20ste eeuw, zoals Hans Selye, MD (stresstheorie van ziektes), Melvin Page, DDS (autonomisch zenuwstelsel in evenwicht brengen), en George Watson, PhD (de oxidatie-types).  Hij synthetiseerde een nieuw genezingssysteem, specifiek voor de vereistes van de 21ste eeuw. Ik was gezegend genoeg om 14 jaar als zijn leerling en assistent door te mogen brengen.                                                                                                                   Dr. Paul Eck is in 1996 gestorven.  Ik ben met zijn werk doorgegaan, en heb mijn best gedaan om zijn principes te blijven volgen. Anderen zijn ook met zijn werk verder gegaan, maar op een ietwat andere manier, en ik vind hun manier minder effectief.                                                                                  Vandaag (2011) onderhouden de kinderen van Dr. Eck het Analytical Research Laboratories (analytisch onderzoekslaboratorium) en Endomet Laboratories, opgericht door Dr. Eck. Echter, naar mijn mening heeft het lab de gecomputeriseerde aanbevelingen (nog) niet genoeg bijgewerkt. Ik kan daarom de gecomputeriseerde voedings- en supplementenprogramma’s niet aanbevelen, alhoewel ze desalnietemin beter zijn dan de meeste holistische en medische methoden die ik in de laatste 35 jaar ben tegengekomen. De website, www.drlwilson.com biedt de nieuwere inzichten aan, waarover dr. Eck zekersteweten ook enthousiast zou zijn geweest.

 

ANDERE ONDERWERPEN

Resultaten. Met nutritional balancing zullen symptomen in hun eigen tijd verdwijnen, en in hun eigen volgorde. Dit is een groot verschil met geneesmiddelenwetenschappen, zoals medicijnen, kruiden, homeopathie en de meeste naturopathies. Resultaten beginnen vaak na een paar weken, maar kunnen veel langer duren als subklinische aandoeningen eerst verholpen moeten worden.

Retracing (nalopen/opnieuw traceren).  Bijna iedereen beleeft vlagen van oude symptomen tijdens dit programma. Dit wordt “retracing” genoemd, een concept wat bij chiropractors bekend is, maar niet in de allopatische medische wetenschap. Het vindt alleen plaats tijdens diepe genezingsprogramma’s, waarvan nutritional balancing er één is.

Het “gratis” programma.  Iedereen kan een algemeen nutritional balancing programma gratis beginnen. Dit wordt het gratis programma genoemd. Het is bedoeld voor de beginner, maar velen melden dat het hun gezondheid sterk verbetert. Om met dit “gratis nutritional balancing programma” te beginnen, klik hier.                                                                                                                                      Een veel krachtiger programma impliceert het contact opnemen met één van de Goedgekeurde Behandelaars, vermeldt op de website van dr. Wilson, die u zullen assisteren om een compleet, geindividualiseerd programma te beginnen. Dit is veel krachtiger, en vaak nodig wanneer u erg ziek bent.

Kosten. De meeste praktijken vragen tussen $150 en $250.00 US dollars voor de haarmineralentest en een lange consultatie of twee om het programma te beginnen. Deze kosten zijn vaak inclusief het beantwoorden van vragen die tijdens het programma ontstaan. De haarmineralen test wordt elke 4 tot 6 maanden herhaald.                                                                                                                                           De andere kosten bestaan uit de voedingssupplementen, die ongeveer $160.00 US dollar per maand kosten voor volwassenen en minder voor kinderen. U kunt minder uitgeven door de supplementen minder vaak te nemen, maar dan zult u waarschijnlijk ook minder snel resultaten zien. Wanneer je interesse hebt aan een compleet, geindividualiseerd nutritional balancing programma, klik dan hier.

Toewijding.  Een nutritional balancing programma vereist enige discipline en toewijding. Het vergt tijd en energie om te leren het voedingsplan te volgen, de supplementen in te nemen en de procedures te volgen. Echter, zelfs kinderen en baby’s hebben veel baat bij het programma, en iedereen kan leren dit programma te volgen.